600 000 til innoverende digitalt verktøy for kvinnehelsa

 
 

21 norske nyskapningsprosjekter skal dele 9 millioner fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Over en halv million går til et kvinnehelseprosjekt.

 

Det er 12. gang stiftelsen Design og arkitektur Norge (DOGA) deler ut midler gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Siden 2009 har 89 millioner blir fordelt på 225 ulike prosjekter. Midlene skal gå til å skire at designmetodikk brukes i idéutviklingsfasen i prosjektene, og skal dermed føre til bedre og mer samfunnsnyttig innovasjon. Det skriver DOGA på sin nettside, hvor de har annonsert hvem som får midler i år.

– Designdrevet innovasjon gir dyp forståelse av de reelle behovene til kunder og brukere, og avdekker ofte helt nye muligheter. Dermed kan både bedrifter, organisasjoner og myndigheter skape langt bedre og mer treffsikre produkter og tjenester, sier prosjektleder for DIP, Anne Elisabeth Bull til DOGA.

 

Kvinnehelseprosjekt stikker av med 600 000

I artikkelen på nettsiden til DOGA har de listet opp årets prosjekter, som skal dele 9 millioner kroner. Sammen med designbyrået Feed får Preforma 600 000 til prosjektet «Kvinnehelse med kvinnen i fokus». Dette prosjektet skal gi kvinner tilgang til digitale kartleggingsverktøy for kvinehelserelevante problemstillinger. I artikkelen til DOGA står det at kvinner skal kunne ta bedre kontroll over egen helse, gjennom verktøyet Preforma og Feed skal utvikle.

 

«Målet er å skape en løsning som gir kvinner eierskap til egen helse, slik at de kan stille sterkere i møte med helsevesenet», står det på DOGA sin nettside. Der kommer det også frem at verktøyet skal utvikles i samarbeid med spesialister i gynekologi.

 

Vil skape en løsning som gir kvinner eierskap til egen helse

Juryen som har hatt ansvar for fordelingen av midlene, mener kvinnehelseprosjektet har en høy innovasjonsgrad, og at «Kvinnehelse med kvinnen i fokus» er et godt eksempel på hvordan designdrevet innovasjon kan bidra til å løse reelle samfunnsutfordringer.

I artikkelen fra DOGA står det at en rekke studier viser at forskning på kvinners helseproblemer har store mangler. Mange kvinner opplever også kunnskapsmangel og bagatellisering av sine plager i møte med helsevesenet.

«Forsking viser at kvinnehelse blir nedprioritert. Dette ønsker Preforma og designbyrået Feed å gjøre noe med. De vil skape en løsning som gir kvinner eierskap til egen helse, slik at de kan stille sterkere i møte med helsevesenet», skriver DOGA i saken om DIP-mottakere for 2021.

Previous
Previous

Nervøse damer og menn som ser på dem

Next
Next

Ny forskning viser at folk i steinalderen fikk barn i 30-årene